Атака на Татарстан: у ГУР заявили, що Україна не застосовувала зброю заходу

Читать на русском
Україна не використовує зброю західних країн-партнерів для ударів по російській території, і під час атаки на Татарстан у тому числі.
PAP/UKRINFORM

Під час атак на об'єкти в російських Єлабузі та Нижньокамську Україна не використовувала іноземної зброї.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

«Ми офіційно не будемо ні підтверджувати, ні спростовувати (причетність ГУР чи СБУ, – ред.). Але бачимо, що «ГУРьба» та «бавовна» на території держави-агресора продовжуються, продовжуються саме на військових об'єктах, безпосередньо задіяних у геноцидній війні рф проти України. Можемо констатувати, що у цих подіях зброя та засоби іноземного виробництва наших партнерів не використовуються. Це факт», – заявив Юсов.

Він також не уточнював, чим саме були вражені об'єкти, розташовані на відстані понад 1000 кілометрів від України. Проте наголосив, що галузь БПЛА в Україні розвивається динамічно.

За його словами, Україна застосовує усі сучасні технології для вдосконалення своїх засобів ураження.

Представник ГУР підтвердив, що на одному з уражених об'єктів розміщувалося виробництво зі збирання «шахедів» та «гераней». А одна з будівель, розташована поряд із підприємством, потрапила під удар російської ППО.

Нагадаємо, в ніч на 2 квітня дрони атакували підприємства у місті Єлабуга та Нижньокамськ у Татарстані. У Нижньокамську під удар безпілотників потрапив нафтопереробний завод Танеко.

За даними ЗМІ, атака на НПЗ у Татарстані була операцією СБУ та української розвідки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: