Атака на НПЗ у Татарстані була операцією СБУ та української розвідки – ЗМІ

Читать на русском
Російські НПЗ знову під атакою ГУР та СБУ. Український далекобійний дрон влучив в установку первинної переробки нафти на НПЗ у Нижньокамську у Татарстані.
фото t.me/bazabazon

Атака дронами на нафтопереробний завод у російському Татарстані минулої ночі є спільною операцією СБУ та ГУР Міноборони. Це один із п'яти найбільших НПЗ у рф.

Про це повідомляє 24 канал із посиланням на інформоване джерело.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

«Нічна «бавовна» на НПЗ у Татарстані – це спільна операція СБУ та ГУР. Український далекобійний дрон влучив в установку первинної переробки нафти на НПЗ в Нижньокамську, після чого там виникла пожежа», – розповів співрозмовник.

За інформацією джерела, потужність цієї установки становила 8 млн тонн нафти, а це 2,6% від загальної річної переробки рф на рік. Також, за його словами, цей НПЗ входить до п'ятірки найбільших у росії.

«Продовжуємо систематично працювати над тим, щоб у росії було менше можливостей фінансувати загарбницьку війну проти України», – підсумувало джерело.

Нагадаємо, сьогодні вранці з російських Telegram-каналів стало відомо, що в російському Татарстані під удар безпілотників потрапив нафтопереробний завод Танеко в Нижньокамську.

2 квітня дрони атакували підприємства у містах Єлабуга та Нижньокамськ. ЗМІ з посиланням на джерела ГУР повідомили, що ціллю атаки був, зокрема, завод із виробництва іранських дронів Shahed.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: