НАБУ завершило розслідувати справу ще одного судді з Одещини

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про відкриття матеріалів досудового слідства стороні захисту служителя Феміди.
фото: прес-служба НАБУ

НАБУ та САП завершили розслідування справи за підозрою судді Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького у підбуренні до надання 4000 доларів неправомірної вигода та шахрайському заволодінні цими коштами.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«1 квітня 2024 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно судді одного з районних судів Одеської області, якого викрили на одержанні 4 тисяч доларів неправомірної вигоди. На сьогодні за дорученням прокурора САП детективами НАБУ відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує орган.

Також прокуратура звернулася до Вищої ради правосуддя з проханням продовжити строк тимчасового відсторонення судді Висоцького від здійснення правосуддя.

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід до судді Висоцького у вигляді застави розміром 757 тисяч грн. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти утримуватися від спілкування з двома особами.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила суддю Висоцького від здійснення правосуддя.

За версією слідства, суддя Висоцький отримав 4000 доларів нібито для передачі своїм колегам за ухвалення ними рішень про закриття проваджень у справах про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Фактично наміру передавати грошові кошти він не мав, а розпорядився ними на власний розсуд. Дії судді кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: