ВАКС визначив заставу підозрюваному судді з Одещини

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного судді.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд застосував до судді Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького запобіжний захід у вигляді застави розміром 757 тисяч грн. НАБУ і САП підозрюють його у підбуренні особи до хабарництва та шахрайстві.

Таке рішення 20 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива Національного бюро про застосування запобіжного заходу у вигляді застави – задовольнити частково. Застосувати стосовно підозрюваного (Сергія Висоцького – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що в грошовому виразі становить 757 000 грн», – ідеться в рішенні.

Також на суддю поклали наступні обов'язки: прибувати за вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти утримуватися від спілкування з двома особами.

Раніше Вища рада правосуддя відсторонила суддю Висоцького від здійснення правосуддя.

За версією слідства, суддя Висоцький отримав 4000 доларів нібито для передачі своїм колегам за ухвалення ними рішень про закриття проваджень у справах про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Фактично наміру передавати грошові кошти він не мав, а розпорядився ними на власний розсуд. Дії судді кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд продовжив обов'язки судді Київського апеляційного суду Віктор Глиняному.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: