Апеляція ВАКС залишила без змін заставу судді з Одещини

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу, обраного служителю Феміди з Одещини.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід у вигляді застави розміром 757 тисяч грн з обов'язками, покладений на суддю Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького.

Таке рішення 18 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував запобіжний захід до судді Висоцького у вигляді застави розміром 757 тисяч грн. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти утримуватися від спілкування з двома особами. Захист судді подав скаргу на це рішення.

«Апеляційні скарги захисників підозрюваного (Сергія Висоцького – ред.) залишити без задоволення, а ухвалу Вищого антикорупційного суду від 20 лютого 2024 року – без змін», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила суддю Висоцького від здійснення правосуддя.

За версією слідства, суддя Висоцький отримав 4000 доларів нібито для передачі своїм колегам за ухвалення ними рішень про закриття проваджень у справах про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Фактично наміру передавати грошові кошти він не мав, а розпорядився ними на власний розсуд. Дії судді кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: