ВРП відсторонила підозрюваного суддю з Одещини

Читать на русском
Дисциплінарний суддівський орган підтримав клопотання головного антикорупційного прокурора про відсторонення служителя Феміди.
фото: «Слово і діло»

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького від здійснення правосуддя до 9 квітня 2024 року. НАБУ і САП підозрюють його у підбуренні особи до хабарництва та шахрайстві.

Таке рішення 19 лютого ухвалила ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка задовольнити частково. Тимчасово до 9 квітня 2024 року відсторонити суддю Болградського районного суду Одеської області Сергія Висоцького від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – оголосив рішення голова органу Григорій Усик.

За версією слідства, суддя Висоцький отримав 4000 доларів нібито для передачі своїм колегам за ухвалення ними рішень про закриття проваджень у справах про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Фактично наміру передавати грошові кошти він не мав, а розпорядився ними на власний розсуд. Дії судді кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд продовжив обов'язки судді Київського апеляційного суду Віктор Глиняному. Раніше підозрюваного суддю Верховного суду Всеволода Князєва відсторонили від правосуддя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: