В ударах по об'єктах в росії брали участь місцеві агенти під прикриттям – ГУР

Читать на русском
Україна мала цілий список кандидатів усередині росії для проведення диверсійних операцій та організації атак на об'єкти на території країни-окупанта.
Фото: РБК-Україна

Україна мала цілий список кандидатів усередині росії для проведення диверсійних операцій та організації атак на об'єкти на території країни-окупанта.

Про це повідомив заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький у коментарі The Guardian.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

За його словами, агенти під прикриттям відіграли важливу роль у недавніх атаках. Деякі були «росіянами з українським корінням», інші ж – жителями росії без ідеї, завербованими в обмін на плату.

Скібіцький зазначив, що «пул» бажаючих був такий великий, що ГУР могло обирати кандидатів для диверсійних операцій.

Разом з тим він заявив, що Україна планувала завдати більше ударів по важливих об'єктах перед президентськими виборами в росії.

Нагадаємо, з початку 2024 року безпілотники здійснили понад десять результативних атак на об'єкти всередині росії. Останнім часом найчастіше зазнають ударів російські НПЗ і нафтосховища. За даними ЗМІ, Україна атакує російські цілі дронами зі штучним інтелектом.

Повідомлялося також, що Україна готує третю атаку на Кримський міст у першій половині року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: