Одну з головних кремлівських пропагандисток Симоньян оголосять у міжнародний розшук

Читать на русском
Україна ініціює міжнародний розшук російської пропагандистки Маргарити Симоньян. В Україні вона набула статусу підозрюваної.

Керівнику каналу Russia Today, кремлівській пропагандистці Маргарит Симоньян оголосили про підозру. Україна ініціює її міжнародний розшук.

Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова.

«Симоньян Маргарита Семенівна, ваш процесуальний статус в Україні – підозрювана особа. Поспішаю вам повідомити, що слідчий суддя українського компетентного суду, заслухавши доводи українських прокурорів, викладені у відповідному клопотанні, знайшов їх обґрунтованими та мотивованими. Таким чином, український суд дозволив вас, Маргарито Семенівно, заарештувати та доставити до суду для обрання запобіжного заходу. Оскільки виконати цей наказ суду на території РФ неможливо (поки що), українські прокурори мають намір найближчими днями ініціювати процес оголошення підозрюваної особи в міжнародний розшук», – повідомила Венедіктова.

Вона попередила Симоньян, що її можуть затримати при перетині кордону іншої держави та екстрадувати до України.

Нагадаємо, раніше український суд дозволив затримати радянського та російського режисера Микиту Міхалкова. Також оголошено про підозру російському співаку Миколі Баскову за пропаганду війни на території України.

Крім того, Україна ініціює оголошення Тіни Канделакі у міжнародний розшук за її підтримку війни проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: