Бразилія намагається оформити путіну імунітет для участі у саміті G20 – ЗМІ

Читать на русском
Адміністрація президента Бразилії працює над організацією візиту володимира путіна на саміт G20, незважаючи на ордер МКС на арешт російського диктатора.
Фото: Reuters

Адміністрація президента Бразилії Лули да Сілви працює над організацією візиту володимира путіна на саміт G20, незважаючи на ордер МКС на арешт російського диктатора.

Про це повідомляє Folha de S.Paulo.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

За інформацією видання, бразильська влада має намір обійти рішення МКС, щоб не заарештовувати путіна після приїзду в країну.

З цією метою адміністрація ще в листопаді минулого року направила до Комісії з міжнародних прав ООН «юридичні аргументи» на користь участі президента восії у саміті. Стверджується, що зараз цей орган працює над розробкою положень про імунітет для глав держав.

«Статус, який також може бути наданий іншим високопосадовцям, гарантує, що ці лідери не зазнають судового переслідування або не будуть залежати від судових позовів, що діють у країнах, які приймають їх під час міжнародних візитів», – зазначено у публікації.

Також у Лули вважають, що якщо країна (в даному випадку рф) не підписала Римський статут, то сторона-організатор міжнародного заходу не повинна заарештовувати їхнього представника.

Зазначається, що в ООН поки що не ухвалили остаточного рішення щодо звернення Бразилії. Також незрозуміло, чи матиме такий документ юридичну силу у рамках міжнародного права.

Нагадаємо, раніше Лула заявляв, що запросить путіна на наступний саміт G20, але не виключає його арешту.

Міністр закордонних справ Бразилії Мауро Вієйра, у свою чергу, сказав, що уряд буде «дуже радий» можливому візиту володимира путіна до країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: