Глава МЗС Бразилії заявив, що буде «дуже радий» візиту путіна у країну

Читать на русском
Глава МЗС Бразилії заявив, що уряд буде радий візиту путіна до країни. І він сумнівається, що президента рф заарештують.
Agência Brasil/Divulgação

Міністр закордонних справ Бразилії Мауро Вієйра заявив, що уряд буде «дуже радий» можливому візиту володимира путіна до країни.

Він сказав про це в інтерв'ю ВВС News Brasil.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

«Ми маємо розглядати кожен конкретний випадок. Завжди навіть у правилах МКС існують правила поводження з главами держав, які нам необхідно вивчити. Якщо він (путін) захоче приїхати, ми будемо дуже раді його присутності та на зустрічах у Бразилії», – заявив Вієйра.

Він також зазначив, що путіна не заарештовуватимуть у Бразилії за ордером Міжнародного кримінального суду. «Ми не будемо робити жодних ініціатив, щоб це сталося», – сказав міністр.

Нагадаємо, раніше президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва обіцяв запросити путіна на наступний саміт G20 у Ріо-де-Жанейро. Але він не гарантував, що російського диктатора не заарештують за ордером МКС.

У вересні він мав іншу думку з цього питання: спочатку Лула говорив, що путіна не заарештують, а потім – що рішення про арешт прийматиме суд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: