Верховний суд розгляне скаргу на виправдання у справі Охматдиту

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргами керівника САП і прокурора на виправдувальний вирок.
фото: lb.ua

Верховний суд розгляне скарги на вирок, якими виправдали колишню директорку державного підприємства «Укрмедпроєктбуд» Ірину Коваль та ексдиректора ТОВ «Укрпрофмед» Ігоря Кучму від зловживань під час будівництва Охматдиту.

Такі рішення 25 березня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити касаційне провадження за касаційними скаргами заступника генерального прокурора - керівника САП Олександра Клименка та прокурора, яка брала участь під час розгляду кримінального провадження судом першої та апеляційної інстанцій, на вирок Вищого антикорупційного суду від 26 грудня 2022 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 18 грудня 2023 року щодо Ірини Коваль та Ігоря Кучми», – йдеться в рішеннях.

Як відомо, ВАКС засудив до 5 років позбавлення волі колишню директорку державного підприємства «Укрмедпроєктбуд» Ірину Коваль, а ексдиректора ТОВ «Укрпрофмед» Ігоря Кучму – до 4 років. Їх обох затримали негайно в залі суду і відправили під варту. 26 грудня 2023 року Апеляційна палата ВАКС скасувала цей вирок і виправдала обвинувачених.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Коваль у змові з Кучмою зловживала становищем і зробила 100% передплату компанії ТОВ «Укрпрофмед» від ДП «Укрмедпроєктбуд» за поставку інженерного та технічного обладнання під час будівництва НДСЛ «Охматдит». Вказане так і не було поставлене, що завдало матеріальної шкоди (збитків) в розмірі понад 30 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: