Апеляція ВАКС відклала розгляд справи Охматдиту, у ній спливають строки давності

Читать на русском
Апеляційна інстанція відклала розгляд справи про зловживання на будівництві дитячої лікарні на дату після спливу строків давності.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відклала судові дебати у справі про зловживання під час будівництва Охматдиту на 18 грудня.

Таке рішення ухвалила 7 грудня колегія суддів АП ВАКС, повідомили «Слово і діло» в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Як зазначили в САП, у справі мали відбуватися судові дебати, проте захисник одного з обвинувачених не був присутній у судовому засіданні і подав клопотання про участь у ньому по відеоконференції з власних засобів зв'язку. Втім колегія суддів відмовила йому. Через відсутність захисника суд відклав засідання на 18 грудня.

За даними сайту Судової влади, справу Охматдиту слухає колегія суддів у складі: Олег Павлишин (головуючий), судді Андрій Никифоров і Валерія Чорна.

Як відомо, ВАКС засудив до 5 років позбавлення волі колишню директорку державного підприємства «Укрмедпроєктбуд» Ірину Коваль, а ексдиректора ТОВ «Укрпрофмед» Ігоря Кучму – до 4 років. Їх обох затримали негайно в залі суду і відправили під варту. Водночас, датою завершення злочину є 9 грудня 2013 року. Тобто строк давності у справі спливає 9 грудня 2024 року, оскільки інкримінована стаття 364 Кримінального кодексу України є тяжким злочином і строк давності за нею спливає через 10 років.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Коваль у змові з Кучмою зловживала становищем і зробила 100% передплату компанії ТОВ «Укрпрофмед» від ДП «Укрмедпроєктбуд» за поставку інженерного та технічного обладнання під час будівництва НДСЛ «Охматдит». Вказане так і не було поставлене, що завдало матеріальної шкоди (збитків) в розмірі понад 30 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: