Справа Охматдиту: Апеляція ВАКС продовжила запобіжний захід обвинувачених

Читать на русском
Апеляційна інстанція продовжила дії запобіжний заходів двом обвинуваченим, який засудили за зловживання.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду продовжила до 9 грудня цілодобовий домашній арешт колишній керівниці державного підприємства «Укрмедпроєктбуд» Ірини Коваль, яку засудили за зловживання під час будівництва Охматдиту.

Таке рішення 9 жовтня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата відправила Коваль під домашній арешт. Так само судді відправили під цілодобовий домашній арешт колишнього директора ТОВ «Укрпрофмед» Ігоря Кучму. Прокурор САП просив продовжити запобіжні заходи обвинувачених.

«Продовжити на два місяці строк дії запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту щодо обвинуваченої (Коваль – ред.). Термін дії покладених обов'язків визначити до 9 грудня 2023 року... Продовжити на два місяці строк дії запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту щодо обвинуваченого (Кучми – ред.). Термін дії покладених обов`язків визначити до 9 грудня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Обидва обвинувачених зобов'язані: прибувати за кожною вимогою до суду або до іншого визначеного органу державної влади; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, ВАКС засудив до 5 років позбавлення волі Коваль, а Кучму – до 4 років. Їх обох затримали негайно в залі суду і відправили під варту. За версією обвинувачення, Коваль у змові з Кучмою зловживала становищем і зробила 100% передплату компанії ТОВ «Укрпрофмед» від ДП «Укрмедпроєктбуд» за поставку інженерного та технічного обладнання під час будівництва НДСЛ «Охматдит». Вказане так і не було поставлене, що завдало матеріальної шкоди (збитків) в розмірі понад 30 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: