Верховний суд призначив засідання у справі ексголови Рахункової палати

Читать на русском
Касаційна інстанція завершила підготовку до розгляду антикорупційного прокурора на виправдувальний вирок експосадовцю.
фото: ac-rada.gov.ua

Верховний суд закінчив підготовку до розгляду скарги на вирок, яким виправдали колишнього голову Рахункової палати Романа Магуту, ексдиректора департаменту з питань агропромислового комплексу Рахункової палати Марію Шулежко та її племінника Максима від обвинувачень у заволодінні службовою квартирою.

Таке рішення 27 березня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд виправдав ексголову Рахункової палати та ще двох осіб. Апеляційна палата ВАКС підтримала виправдувальний вирок. Тому прокурор САП подав касаційну скаргу.

«Закінчити підготовку у кримінальному провадженні стосовно виправданих (Романа Магути, Марії Шулежко та Максима Шулежко – ред.). Призначити касаційний розгляд кримінального провадження за касаційною скаргою прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на ухвалу АП ВАКС від 27 листопада 2023 року в Касаційному кримінальному суді Верховного Суду на 10:00 14 листопада 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Магуту обвинувачують у зловживанні службовим становищем. За версією обвинувачення, він, як ексголова Рахункової палати, допоміг у відчуженні службової квартири на користь родича колишнього директора департаменту з питань АПК Рахункової палати України Марії Шулежко. Йдеться про племінника Максима Шулежко. За даними слідства, посадовиця Шулежко не потребувала службового житла, попри це, вона його отримала, після того як її племінник приватизував квартиру та подарував їй. Також САП обвинувачує Шулежко та її племінника у заволодінні службовою квартирою Рахункової палати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: