Верховний суд залишив без руху скаргу на вирок Гримчаку

Читать на русском
Касаційна інстанція надала стороні захисту час для усунення недоліків, виявлених в поданій касаційній скарзі.
фото: Катерина Петренко

Верховний суд залишив без руху скаргу захисника колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака на вирок, яким його засудили до 10 років позбавлення волі.

Таке рішення 20 березня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Касаційну скаргу захисника на вирок Вищого антикорупційного суду від 23 лютого 2022 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 19 грудня 2023 року щодо засудженого (Гримчака – ред.) залишити без руху та надати йому строк для усунення вказаних недоліків упродовж десяти днів із дня отримання копії ухвали», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визнав винуватим Гримчака і призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Апеляційна палата ВАКС залишила вирок без змін.

Як встановив суд, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Його посередником був помічник, рідний брат дружини Гримчака Ігор Овдієнко. Так, Гримчак під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. Йдеться про Анжелу Стрижевську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: