Звірства росіян на Київщині: за рік поліція знайшла 15 місць масового поховання цивільних

Читать на русском
Наймасовішу братську могилу виявили біля храму Андрія Первозванного у Бучі. Там правоохоронці ексгумували 116 тіл мирних громадян.
Фото: Суспільне

За останній рік поліція виявила на Київщині 15 місць масового поховання цивільних і три катівні, в яких окупанти знущалися з українців.

Про це під час брифінгу розповів керівник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

В ЄС підтримали створення Центру розслідування злочинів росіїЄвропейський Союз підтримав створення в Гаазі Центру розслідування злочинів російської агресії.

За його словами, наймасовішу братську могилу виявили біля храму Андрія Первозванного у Бучі. Там правоохоронці ексгумували 116 тіл мирних громадян.

«У нас є три знакові місця тортур, усі вони були у Бучанському районі. Людей зв'язували, душили автомобільними тросами, били палицями, тримали в ямах, а потім розстрілювали», - розповів Нєбитов.

Він додав, що люди в цих братських могилах загинули здебільшого насильницькою смертю.

«Одним із головних аспектів роботи поліції Київської області є виявлення тіл загиблих під час окупації громадян. На сьогоднішній день ця цифра становить 1374 особи, 717 з них убиті зі стрілецької зброї. Тобто більше половини було розстріляно усвідомлено», – розповів Нєбитов.

Жертвами російської агресії на Київщині, за даними поліції, також стали 38 дітей віком від 6 місяців до 17 років. Ще 43 дитини отримали поранення.

Нагадаємо, окупація окремих частин Київської області тривала близько місяця. Напередодні стало відомо, скільки причетних до злочинів військових росії вже ідентифікували.

На початку березня повідомлялося, що у Бородянці виявили нове поховання мирних жителів, убитих росіянами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: