Російська бригада, яка коїла звірства в Бучі, майже повністю знищена

Читать на русском
Зараз у складі 64-ї бригади залишилося не більше 500 осіб - з 1500 початкових. Решта вбиті, поранені або відмовилися воювати
Фото стенда з ліквідованими росіянамиradiosvoboda.org

Російська 64-та бригада, яка масово вбивала цивільних у Бучі, передмісті Києва, майже повністю розгромлена. Однак підрозділ, який за свої звірства на адресу цивільних отримав звання «гвардійського» з рук путіна, розформовувати не будуть - його поповнюватимуть солдатами з інших розбитих підрозділів.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на одного з окупантів, що служили в бригаді.

Відзначається, що військовослужбовець Олексій Асташов виклав в соціальних мережах пост з фотографією, на якій відзначені загиблі зі складу 64-ї бригади. Згодом пост був видалений.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

Видання нагадує, що після Бучанської різанини, коли була доведена причетність 64-ї бригади до масових вбивств, на відміну від інших виведених з-під Києва підрозділів бригаду не відвели в тил, а почали перекидати на інші напрямки. Окупанти зі складу бригади в безлічі гинули, отримували поранення і відмовлялися воювати. Зараз у складі 64-ї бригади залишилося не більше 500 осіб - з 1500 початкових. Решта вбиті, поранені або відмовилися воювати.

Нагадаємо, в травні в Київській області виявили вісім масових поховань мирних жителів. У той час як на початку червня під Бучею виявили ще одне масове поховання мирних жителів – на місці позицій російських військових, які були тут навесні.

За час російської окупації в місті загинуло від рук російських окупантів не менше 461 людини. Всього в районі Бучі та околиць окупанти вбили 1137 осіб.

Наприкінці травня Служба безпеки України встановила особи чотирьох російських солдатів, які жорстоко катували мирних жителів Бучі. Перед цим встановили 10 російських військовослужбовців, які розграбували майно в місті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: