Звірства росіян у Бучі: встановлені солдати, які розстріляли беззбройного охоронця

Читать на русском
Російські окупанти розстріляли беззбройного 26-річного охоронця у чорному одязі з написом Охрана-Новус.
скріншот з відео

Правоохоронці встановили особи ще чотирьох російських військових, які причетні до вбивств цивільних під час окупації Бучі Київської області.

Про це повідомляє Національна поліція України 14 вересня.

Звірства у Бучі: скільки причетних до злочинів військових рф вже ідентифікувалиВстановлено особи понад 90 російських військових, причетних до злочинів у Бучі на Київщині.

Так, 27 лютого 2022 року, під час окупації Бучі, терористи розстріляли 26-річного охоронця супермаркету, який не мав зброї та не брав участь у бойових діях.

«Того дня колона російської військової техніки рухалася у напрямку м. Ірпінь по вул. Вокзальній у м. Буча. У цей час лейтенант, старший офіцер першої самохідно-артилерійської батареї цієї батальйонно-тактичної групи, по радіозв’язку повідомив: «Всє, кто в чьорном — врагі», тим самим віддавши своїм підлеглим наказ ідентифікувати осіб у чорному одязі як ворогів», – зазначають правоохоронці.

Окупанти розстріляли беззбройного охоронця у чорному одязі з написом «Охорона-Новус». Поранений чоловік зміг дійти свого місця роботи, щоб сховатися, проте згодом помер від поранень.

«Встановлено ще чотирьох військових, які брали участь у розстрілі, а саме: двох командирів, заряджаючого та члена екіпажу самохідної артилерійської гармати 2С9 «Нона-С»», – заявили в поліції.

Нагадаємо, за рік на Київщині поліція знайшла 15 місць масового захоронення цивільних. При цьому повідомлялося, що російську бригаду, яка вчиняла звірства в Бучі, майже повністю знищено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: