9 російських військових засудили за катування та погрози вбивством жителю Бучі

Читать на русском
Одного з військовослужбовців рф засуджено до 12 років позбавлення волі, чотирьох – 11 років 6 місяців, інших – до 11 років ув’язнення.
Ілюстративне фото

Суд визнав винними у порушенні законів та звичаїв війни 9 військовослужбовців 64 окремої мотострілецької бригади сухопутних військ збройних сил рф у складі 35 загальновійськової армії.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

Зазначається, що одного з військовослужбовців рф засуджено до 12 років позбавлення волі, чотирьох – 11 років 6 місяців, інших – до 11 років ув’язнення.

«Засуджені під час окупації міста Буча впродовж березня 2022 року тримали у заручниках цивільного чоловіка, який не брав участі у бойових діях і не мав зброї. Вони не забезпечували його їжею та водою», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі розповідають, шо окупанти позбавили потерпілого можливості вільно пересуватися, зав’язували очі липкою стрічкою, зв’язували руки пластиковими хомутами та погрожували вбивством.

«Вони завдавали чоловіку тілесні ушкодження з метою отримання інформації про розташування військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони, а в окремому випадку і безпричинно. Били кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітині», – додали правоохоронці.

Наразі військовослужбовці рф перебувають в розшуку.

Раніше працівники СБУ встановили особу російського солдата, який навмисне вбив мирного жителя під час окупації частини Київської області.

Нагадаємо, раніше було ідентифіковано десять росіян, причетних до звірств у Бучі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: