НАБУ і САП повідомили про підозру ще одному фігуранту справи Кубракова

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку встановили ще одного фігуранта справи про спробу підкупу топпосадовця у сфері відновлення.
фото: Слуга народу

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ще одному фігуранту справи про спробу підкупу віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«Раніше 21 листопада 2023 року вже повідомлено про підозру директорці державного підприємства та фактичному власнику приватного товариства-забудовника у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України. Сьогодні повідомлено про підозру пособнику зазначених осіб, який забезпечив перерахування зі свого рахунку на рахунок «довіреної особи» віце-прем'єрміністра грошових коштів для створення видимості наявності у «довіреної особи» легальних коштів для начебто придбання квартир, які були предметом неправомірної вигоди. При цьому, як підставу перерахування коштів підозрюваний використав підроблений договір позики», – інформує САП.

Як відомо, за інформацією «Слово і діло», раніше у цій справі про підозру повідомили забудовнику Сергію Копистирі та директорці державного підприємства «Укркомунобслуговування» Аллі Сушон.

У НАБУ додали, що пособнику Копистирі повідомили про підозру за частиною 5 статті 27 ч. 4 ст. 369, ч. 4 ст. 358 КК України.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Копистиру з альтернативою 100 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під такі обов'язки: прибувати за кожним викликом та вимогою; не відлучатися із Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та іншими особами та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, за даними слідства, протягом серпня-листопада 2023 року Копистира у змові з директором державного підприємства «Укркомунобслуговування» Аллою Сушон на користь власної компанії ТОВ «Сітігазсервіс» висловив пропозицію надати неправомірну вигоду Кубракову. Неправомірна вигода має становити 2% від площі житлового комплексу, який у майбутньому буде збудовано на землі у Подільському районі Києва за адресою вулиця Тираспольська, 43. Тобто орієнтовний розмір неправомірної вигоди у вигляді нерухомості має становити від 4200 до 4900 квадратних метрів.

Цю нерухомість пропонували за те, щоб Кубраков не вносив зміни та не розривав договори від 9 грудня 2022 року, укладені між ДП «Укркомунобслуговування» (входить до сфери управління Мінрозвитку) та ТОВ «Сітігазсервіс». 5 жовтня Копистиря через посередника передав уточнені дані щодо передачі неправомірної вигоди – площа нерухомості має становити 5257,37 кв. м. У жовтні-листопаді Копистиря надав частину неправомірної вигоди Кубракову – оформив 15 квартир на довірену особу Антона Гетьмана за адресою вул. Академіка Заболотного, 148, загальною площею 785 кв. м. У листопаді на Гетьмана зареєстрували одну із 15 квартир по вул. Академіка Заболотного, 148в корпус 3 загальною площею 39,81 кв. м.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: