ВАКС знову продовжив обов'язки забудовнику у справі про підкуп Кубракова

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу, застосованого до підозрюваного.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці строк дії обов'язків, покладених на забудовника Сергія Копистиру та директорку державного підприємства «Укркомунобслуговування» Аллу Сушон. НАБУ і САП підозрюють їх у спробі підкупу віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова.

Такі рішення 18 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Копистиру з альтернативою 100 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під такі обов'язки: прибувати за кожним викликом та вимогою; не відлучатися із Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та іншими особами та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Копистиру – ред.) у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави – задовольнити частково. Продовжити на 2 місяці строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 24 листопада 2023 року на підозрюваного», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив на два місяці такий самий перелік обов'язків, покладених на Сушон.

Нагадаємо, за даними слідства, протягом серпня-листопада 2023 року Копистира у змові з директором державного підприємства «Укркомунобслуговування» Аллою Сушон на користь власної компанії ТОВ «Сітігазсервіс» висловив пропозицію надати неправомірну вигоду Кубракову. Неправомірна вигода має становити 2% від площі житлового комплексу, який у майбутньому буде збудовано на землі у Подільському районі Києва за адресою вулиця Тираспольська, 43. Тобто орієнтовний розмір неправомірної вигоди у вигляді нерухомості має становити від 4200 до 4900 квадратних метрів.

Цю нерухомість пропонували за те, щоб Кубраков не вносив зміни та не розривав договори від 9 грудня 2022 року, укладені між ДП «Укркомунобслуговування» (входить до сфери управління Мінрозвитку) та ТОВ «Сітігазсервіс». 5 жовтня Копистиря через посередника передав уточнені дані щодо передачі неправомірної вигоди – площа нерухомості має становити 5257,37 кв. м. У жовтні-листопаді Копистиря надав частину неправомірної вигоди Кубракову – оформив 15 квартир на довірену особу Антона Гетьмана за адресою вул. Академіка Заболотного, 148, загальною площею 785 кв. м. У листопаді на Гетьмана зареєстрували одну із 15 квартир по вул. Академіка Заболотного, 148в корпус 3 загальною площею 39,81 кв. м.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: