Чергове викриття від НАБУ і САП: вручили підозру двом фігурантам

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили ще двох осіб, які намагалися підкупити очільника Держагентства відновлення.

НАБУ і САП викрили ще двох осіб, які намагалися підкупити віцепрем'єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«21 листопада 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру директорці державного підприємства та фактичному власнику приватного товариства-забудовника у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України», – інформує САП.

У НАБУ додали, що вказаний власник приватного товариства-забудовника запропонував віцепрем'єр-міністру з відновлення України Кубракову неправомірну вигоду у вигляді нерухомості у зведених ним новобудовах загальною площею понад 5200 квадратних метри орієнтовною вартістю понад 170 млн грн.

За це Кубраков мав залишити в силі укладені з товариством угоди щодо будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Мінрозвитку громад, а також сприяти отриманню дозвільних документів та необхідних погоджень. Аби приховати вчинення злочину, нерухомість мали оформити на довірену особу віцепрем'єр-міністра.

«У подальшому фактичний власник підприємства забезпечив реєстрацію на «довірену особу» топпосадовця майнових прав на 15 квартир в одному із житлових комплексів столиці, загальною площею 785 кв. м, одну з яких передав у власність», – додали в САП.

Нагадаємо, 21 листопада НАБУ і САП спочатку викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма народного депутата від фракції «Слуги народу» Олександра Одарченка. Пізніше на такій же спробі за інших обставин був запідозрений нардеп групи «За майбутнє» Сергій Лабазюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: