Суд передав в управління АРМА актив у справі про підкуп Кубракова

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про передачу арештованого майна  в управління Нацагентства.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд передав в управління Національного агентства з менеджменту та розшуку активів майно, на яке наклали арешт у межах справи про спробу підкупу віцепрем'єр-міністра Олександра Кубракова забудовником Сергієм Копистирою.

Таке рішення 27 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, суд передав в управління АРМА квартиру та кошти, які розміщені на рахунках ТОВ «ФК «Сістемінвест» в банку «Альянс».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про передачу майна, на яке накладено арешт у кримінальному провадженні в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами - задовольнити. Передати квартиру, на яку ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 22.01.2024 накладено арешт, в управління АРМА. Передати кошти, які розміщені на рахунках ТОВ «ФК «Сістемінвест» в АТ «БАНК АЛЬЯНС», в управління АРМА», – ідеться в рішеннях.

Нагадаємо, за даними слідства, протягом серпня-листопада 2023 року Копистира у змові з директором державного підприємства «Укркомунобслуговування» Аллою Сушон на користь власної компанії ТОВ «Сітігазсервіс» висловив пропозицію надати неправомірну вигоду Кубракову. Неправомірна вигода має становити 2% від площі житлового комплексу, який у майбутньому буде збудовано на землі у Подільському районі Києва за адресою вулиця Тираспольська, 43. Тобто орієнтовний розмір неправомірної вигоди у вигляді нерухомості має становити від 4200 до 4900 квадратних метрів.

Цю нерухомість пропонували за те, щоб Кубраков не вносив зміни та не розривав договори від 9 грудня 2022 року, укладені між ДП «Укркомунобслуговування» (входить до сфери управління Мінрозвитку) та ТОВ «Сітігазсервіс». 5 жовтня Копистиря через посередника передав уточнені дані щодо передачі неправомірної вигоди – площа нерухомості має становити 5257,37 кв. м. У жовтні-листопаді Копистиря надав частину неправомірної вигоди Кубракову – оформив 15 квартир на довірену особу Антона Гетьмана за адресою вул. Академіка Заболотного, 148, загальною площею 785 кв. м. У листопаді на Гетьмана зареєстрували одну із 15 квартир по вул. Академіка Заболотного, 148в корпус 3 загальною площею 39,81 кв. м. 21 листопада Копистирі та Сушон повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: