Ліван масовано атакував Ізраїль, випустивши десятки ракет

Читать на русском
Під час останнього обстрілу Кір'ят-Шмони з Лівану було випущено близько 30 ракет. Щонайменше 10 снарядів були успішно перехоплені системою ППО.
Ілюстративнефото: Fatima Shbair/AP

У вівторок ввечері, 5 березня, Ліван випустив близько 30 ракет для обстрілу Кір'ят-Шмони в Ізраїлі. Низку цілей вдалося перехопити «Залізним куполом».

Про це повідомляє The Times of Israel.

Згідно з даними ЦАХАЛу, під час останнього обстрілу Кір'ят-Шмони з Лівану було випущено близько 30 ракет. Зазначається, що щонайменше 10 снарядів були успішно перехоплені системою ППО «Залізний купол».

Повідомлень про руйнування і травмованих немає.

Водночас, прем'єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті заявив, що непрямі переговори щодо врегулювання конфлікту на кордоні Ізраїлю з Ліваном розпочнуться наступного тижня, а саме - під час Рамадану.

Мікаті розповів, що ліванські чиновники вивчають пропозицію посланця США Амоса Хохштейна, який вчора, 4 березня, відвідав Бейрут, щоб домогтися припинення вогню між Ізраїлем та «Хезболлою».

Як відомо, наразі внаслідок сутичок на кордоні Ізраїлю та Лівану загинули семеро мирних ізраїльтян, а також 10 солдатів та резервістів ЦАХАЛу. «Хезболла» заявляє про понад 200 загиблих у своїх лавах.

Нагадаємо, у січні внаслідок обстрілу населеного пункту Юваль на півночі Ізраїлю з території Лівану загинули дві цивільні людини.

Згодом ЦАХАЛ завдав кількох ударів по базах та спостережним пунктам бойовиків на півдні Лівану ввечері 13 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: