Блокада кордону: Польща анонсувала переговори з Україною, у яких братимуть участь фермери

Читать на русском
Завтра до Польщі прибуває делегація українського уряду, оскільки на четвер, 28 березня, заплановано спільне засідання урядів України та Польщі.
Getty Images

Міністр аграрної політики України Микола Сольський вже у середу, 27 березня, проведе переговори зі своїм польським колегою Чеславом Секерським. Зокрема, у переговорах також братимуть участь представники асоціацій місцевих аграріїв.

Про це повідомляє польське видання WNP.рl, з посиланням на заяву Секерського.

Керівник відомства нагадав, що завтра до Польщі прибуває делегація українського уряду, оскільки на четвер, 28 березня, заплановано спільне засідання урядів України та Польщі.

«Завтра ми зустрічаємося в незвичайній формі. Тому що крім українських та польських міністрів сільського господарства, заступників міністрів, радників будуть присутні представники асоціацій виробників різних рослин. Ми хочемо, щоб цей діалог спустився на рівень виробників», - уточнює міністр.

При цьому, Секерський наголосив, що переговори з Україною «будуть складними», оскільки Київ хоче збереження лібералізації торгівлі з Євросоюзом.

Нагадаємо, що польські фермери станом на ранок неділі, 24 березня, не випускали з України вантажівки на двох пунктах пропуску: на КПП «Ягодин» та «Рава-Руська».

Раніше ми повідомляли, що ввечері 21 березня польські протестувальники тимчасово розблокували пункт пропуску «Зосин-Устилуг».

Ваарто зазначити, що внаслідок блокування польськими фермерами кордону з Україною держбюджет у березні недоотримає 6,5 млрд гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: