Польські фермери оголосили масовий страйк по всій країні: очікується майже 600 протестів

Читать на русском
Офіційно зареєстровані 580 протестів по всій Польщі, в яких можуть узяти участь близько 70 тисяч осіб.
Ілюстративне фотоukrayina.pl

Польські фермери у середу, 20 березня, планують проводити великий страйк, у межах якого блокада доріг і протести відбуватимуться у понад пів тисячі місць по всій Польщі.

Про це пресслужба польської поліції повідомляє у соцмережі X (Twitter).

Як зазначається, офіційно зареєстровані 580 протестів по всій Польщі, в яких можуть узяти участь близько 70 тисяч осіб. У поліції підкреслили, що це величезна за масштабами подія, яка вимагатиме залучення великої кількості правоохоронців.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

При цьому, головні вимоги фермерів залишаються незмінними: відмова уряду Польщі від Європейського зеленого курсу і блокада агропродукції з України.

У зв’язку зі страйком фермерів по всій Польщі очікуються значні затори на дорогах, оскільки протестувальники мають намір блокувати ключові відрізки доріг як у містах, так і поза ними.

У центр Варшави протестувальники не зможуть заїхати на сільськогосподарській техніці, але вони блокуватимуть швидкісну дорогу S2 на околиці міста і ключові під’їзні шляхи до польської столиці.

Протести відбудутьсяя також в інших польських містах, хоча мери деяких з них, наприклад Бидгощі і Любліна, заборонили страйк. Аграрії подали апеляції й очікують на рішення судів у цих справах.

Як відомо, під час попереднього протесту фермерів 6 березня у Варшаві сталися сутички з поліцією, в результаті яких постраждали поліцейські та було затримано десятки протестувальників за агресивні дії.

Нагадаємо, поляки продовжують блокувати рух вантажівок на п'яти пунктах пропуску. Загалом у чергах на території Польщі перебуває близько 900 вантажівок. Їх майже не пропускають.

Також стало відомо, що через блокаду кордону держбюджет України втратив за місяць 7,7 млрд гривень. Також повідомлялося, що польські фермери на чотири дні заблокували кордон із Німеччиною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: