Реєстр збитків від агресії рф незабаром відкриють для прийому заяв – Мін'юст

Читать на русском
Реєстр розпочне прийом заяв на компенсації для постраждалих від війни. Йдеться про відкриття однієї категорії заявників, загалом їх буде 40.
Фото: Мінюст України

У Гаазі за тиждень на Міжнародній конференції Відновлення справедливості для України планується старт технічного запуску Міжнародного Реєстру збитків – системи обліку заяв фізичних, юридичних осіб та держави України про відшкодування збитків, втрат, збитків від агресії рф проти України.

Про це повідомило Міністерство юстиції у понеділок, 25 березня.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

Повідомляється, що реєстр розпочне прийом заяв на компенсації для постраждалих від війни. Йдеться про відкриття однієї категорії заявників. Загалом Реєстр налічуватиме 40 категорій.

Категорії заяв включатимуть: втрату життя, катування та сексуальне насильство, а також тілесні ушкодження, примусове переміщення та примусове переселення осіб, втрату майна та доходу, інші форми економічних збитків, пошкодження критичної інфраструктури та інших державних об’єктів, збитки, завдані історико-культурній спадщині, збитки навколишньому середовищу тощо.

Усі категорії визначені Радою Реєстру.

Кожна категорія має свої правила подання, окрему затверджену Статутом Реєстру форму претензії. Для прийому заяв створено цифрову платформу. Передбачається, що всі заяви будуть лише у цифровому форматі.

На сьогодні вже створено всі органи управління Реєстру. Рада Реєстру ухвалила пакет правил та положень Реєстру, необхідних для запуску.

Нагадаємо, у грудні Денис Шмигаль анонсував перше засідання ради Реєстру збитків у Гаазі. В «Укренерго» днями назвали збитки для енергосистеми України після обстрілу 22 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: