У Мінекономіки розповіли, скільки збитків завдає довкіллю один день війни

Читать на русском
Орієнтовна шкода довкіллю внаслідок повномасштабного вторгнення оцінюється у 55,6 млрд євро. При цьому вони зростають щодня приблизно на 102 млн євро.
Фото: volynnews.com

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну задокументовано понад 2,5 тисячі фактів шкоди довкіллю, зокрема розслідується 14 випадків екоциду. Щоденно збитки довкіллю України зростають приблизно на 102 мільйони євро.

Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

В Кабміні оновили дані щодо збитків довкіллю, завданих внаслідок вторгнення рфЗагальні збитки навколишньому середовищу, завдані внаслідок російської агресії, перевищують суму в 2 трильйони гривень. Такими даними поділився прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Зазначається, що орієнтовна шкода довкіллю внаслідок повномасштабної війни оцінюється у 55,6 млрд євро – не враховуючи шкоди в результаті теракту на Каховській ГЕС.

Збитки від підриву Каховської ГЕС, за попередніми підрахунками ООН, Мінекономіки та Київської школи економіки, становлять майже 14 млрд доларів.

Міністерка економіки України Юлія Свириденко зауважила, що починати долати наслідки російських терактів проти довкілля потрібно вже зараз, не чекаючи закінчення війни.

«Україна разом з партнерами прагне оцінити екологічну шкоду, завдану російською агресією, притягнути агресора до відповідальності за екологічні злочини, змусити компенсувати збитки», – зазначила посадовиця.

Вона також наголосила, що розмінування території України є нульовим етапом відновлення. На сьогодні потенційно забрудненими є понад 170 тисяч квадратних кілометрів.

Нагадаємо, руйнування росією дамби Каховської ГЕС завдало Україні збитків на суму майже 14 млрд доларів.

Також повідомлялося, що за рік сума збитків, завданих довкіллю України, зросла в 5 разів.

Раніше ми розбиралися, як російська агресія вплинула на довкілля – інфографіка «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: