Шмигаль анонсував перше засідання ради Реєстру збитків у Гаазі

Читать на русском
Засідання Ради Міжнародного реєстру завданих росією збитків відбудеться у грудні цього року в Гаазі.
t.me/Denys_Smyhal

Перше засідання ради Міжнародного реєстру завданих рф збитків Україні відбудеться в Гаазі до кінця 2023 року.

Про це в середу, 6 грудня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram за результатами наради щодо конфіскації активів росії за кордоном.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

«Вже цього місяця Єврокомісія планує представити план використання заморожених суверенних активів росії задля підтримки України. У США представлено двопартійний законопроєкт про конфіскацію активів підсанкційних російських олігархів на користь відновлення України. Активно працюємо з країнами G7», – написав Шмигаль.

За його словами, перше засідання ради Міжнародного реєстру збитків відбудеться у грудні у Гаазі.

«Продовжуємо також активну роботу над компенсаційним фондом, який є частиною Міжнародного компенсаційного механізму», – додав прем'єр.

За словами Шмигаля, під конфіскацію мають потрапити і активи російських олігархів, і суверенні активи рф.

Нагадаємо, 17 травня в рамках саміту Ради Європи в столиці Ісландії Рейк'явіку було підписано політичну декларацію про створення Реєстру збитків, завданих агресією рф проти України. Наразі у Реєстрі збитків беруть участь 43 країни та Євросоюз.

У листопаді було створено раду Реєстру збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: