За добу на фронті відбулось понад 50 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Загалом російські загарбники завдали 32 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснили 48 обстрілів з РСЗВ по позиціях Сил оборони України та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

На фронті протягом доби неділі, 24 березня, було зафіксовано 52 бойових зіткнень. Найбільша кількість ворожих атак зберігається на Новопавлівському напрямку, де росіяни за підтримки авіації 17 разів намагались прорвати оборону українських військ.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Фейсбуці.

Як зазначається, загалом російські загарбники завдали 32 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснили 48 обстрілів з РСЗВ по позиціях Сил оборони України та населених пунктах.

ЗСУ знищили два десантні кораблі та центр зв'язку окупантів у СевастополіВвечері 23 березня ЗСУ атакували об'єкти окупантів у Севастополі. Воїни знищили два десантні кораблі та центр зв'язку російських військ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Куп’янському напрямку окупанти наступальних (штурмових) дій не вели.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 5 атак противника в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону ЗСУ.

На Бахмутському напрямку воїни ЗСУ відбили 5 атак російських інтервентів в районах н.п. Богданівка, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 8 атак ворога в районах н.п. Бердичі, східніше Уманське, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку бійці ЗСУ продовжують стримувати ворога в районах н.п. Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка та Урожайне, де ворог, за підтримки авіації, 17 разів намагався прорвати оборону українських захисників.

На Оріхівському напрямку загарбники 2 рази, за підтримки авіації, атакували позиції українських захисників в районі Роботиного Запорізької області.

На війні в Україні загинув ще один грузинський доброволець – подробиціДоброволець загинув під час російського ракетного обстрілу у п’ятницю, 22 березня. Тіло бійця досі не вдалося забрати з поля бою.

На Херсонському напрямку протягом доби інтервенти наступальних (штурмових) дій не вели.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Крім того, підрозділами ракетних військ ЗСУ було завдано ураження по 2 засобах протиповітряної оборони, 3 артилерійських засобах та 1 станції РЕБ противника.

Нагадаємо, що ЗСУ минулої доби ліквідували 990 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку повномасштабного вторгнення складає 436 750 військових.

Також ми повідомляли, що десантно-штурмові війська створили сайт для охочих вступити до своїх лав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: