Рф відновлює залізницю в районі Донецька, вона буде вразлива для ударів ЗСУ – розвідка

Читать на русском
Загарбники будують залізницю на окупованих територіях України, яка нібито відновила доступ до Бердянська. Але вона буде вразлива для ударів України.
Freepik

Загарбники будують залізницю на окупованих територіях України, яка нібито відновила доступ до Бердянська. Але вона буде вразлива для ударів України.

Про це повідомляє британська розвідка.

Російський диктатор володимир путін цього тижня розповів про будівництво залізничної гілки від Ростова-на-Дону на півдні рф через тимчасово окуповані території України до Криму.

За його словами, перша завершена ділянка залізниці нібито відновила доступ до Бердянська. Втім у розвідці наголошують, що існуюча залізниця проходить через територію, яка вразлива для українських високоточних ударних систем великої дальності.

Варто також додати, що нову залізничну гілку на південь від Донецька довжиною маже 60 км будувалася вісім місяців.

«Це майже напевно один із найбільших інфраструктурних проєктів, які росія здійснила на тимчасово окупованих територіях України, і відновлює залізничне сполучення, яке було перервано через бойові дії за межами Донецька», – пишуть британські розвідники.

При цьому вони вважають, що однією з цілей рф буде підтримка активності у Маріуполі. Ймовірно, окупанти захочуть відновити «Азовсталь»та інші зруйновані об'єкти.

Нагадаємо, у Самарській області російської федерації з ранку понеділка, 4 березня, пролунав вибух. Невідомі підірвали опори залізничного мосту.

Раніше ми також писали, що російська адміністрація посилено працює над зміною етнічного складу тимчасово окупованих територій України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: