Сенат США схвалив держбюджет на 1,2 трлн доларів – АР

Читать на русском
Законопроект підтримали 74 сенатори, проти проголосували - 24. Документ відправили на розгляд Джо Байдену. Очікується, що він підпише його найближчим часом.
Anadolu Ajansı

Сенат схвалив законопроєкт про фінансування уряду Сполучених Штатів на 1,2 трлн доларів, документ ще повинен підписати президент Джо Байден.

Про це повідомляє видання The Associated Press.

Як зазначається, законопроект підтримали 74 сенатори, проти проголосували - 24. Документ відправили на розгляд Байдену. Очікується, що він підпише його найближчим часом.

При цьому, Сенат затвердив бюджет за кілька годин після того, як фактично гроші на функціонування уряду закінчилися. Підписаний Байденом законопроєкт доможе США уникнути шатдауну.

У рамках затвердженого бюджету оборонні асигнування збільшать на 3%, загальні внутрішні витрати залишать на тому ж самому рівні. Пакет видатків покриває три чверті фінансування федеральних агентств на наступні шість місяців - до 30 вересня 2024 року.

Як відомо, раніше спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що пріоритетом Конгресу є погодження бюджету уряду на 2024 рік. А оскільки це питання вже майже вирішене, то незабаром законодавці розглянуть і пакет допомоги Україні та партнерам.

Нагадаємо, США запропонували своїм союзникам G7 створити механізм випуску облігацій на 50 млрд доларів, забезпечених доходами від заморожених активів росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: