Рф навряд чи зможе захистити всі нафтопереробні заводи від українських атак – британська розвідка

Читать на русском
У росії планують розгорнути системи ППО біля нафтопереробних заводів через атаки України. Британські розвідники вважають, що повністю уникнути руйнувань їм навряд чи вдасться.
Фото росЗМІ

У росії планують розгорнути системи протиповітряної оборони біля нафтопереробних заводів через атаки України. Втім британські розвідники вважають, що повністю уникнути руйнувань їм навряд чи вдасться.

Про це повідомляє британська розвідка.

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

Україна за останній час завдала ударів дронами по 12 російських нафтопереробних заводах за допомогою безпілотників. Деякі з найвіддаленіших об’єктів, які піддалися атаці, знаходяться приблизно за 900 км від України. Як зауважують розвідники, це підкреслює зону дії атак українських БПЛА.

Удари спричиняють фінансові втрати для росії, впливаючи на внутрішній ринок палива. Відтак з ладу виведено щонайменше 10% потужностей нафтопереробних заводів окупантів. Капітальний ремонт на НПЗ може зайняти певний час, а через санкції він затягнеться.

При цьому росія планує розгорнути системи ППО «Панцир», щоб захистити заводи. Та як вважають у британській розвідці, враховуючи розмір і масштаб російської енергетики, навряд чи рф зможе захистити всі вразливі об'єкти.

Нагадаємо, у ніч проти суботи, 23 березня, у Самарській області рф спалахнула потужна пожежа на Куйбишевському нафтопереробному заводі. Ймовірно, причиною стала атака БПЛА.

Також повідомлялося про пожежу на НПЗ у Краснодарському краї росії, там загинула людина.

Як відомо, у росії різко зросли ціни на бензин на тлі ударів безпілотників по НПЗ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: