Ще низка країн попередила про ймовірність терактів у росії

Читать на русском
Латвія, Південна Корея, Канада, Швеція, Німеччина та Чехія слідом за США і Великобританією попередили своїх громадян про загрозу терактів у Москві в найближчі два дні.
Фото: mygazeta.com

Канада, Південна Корея, Латвія, Швеція, Німеччина та Чехія долучилися до попередження про загрозу терактів у росії, які ввечері 7 березня оприлюднили США та Велика Британія.

Про це йдеться на сайтах МЗС, посольств та консульств країн.

Так, влада Канади рекомендувала громадянам країни утриматися від поїздок до Росії і попередила про ризик терористичної атаки з посиланням на заяву посольства США в Москві.

Посольство Південної Кореї в росії також попередило про загрозу терактів. У повідомленні зазначається, що через заходи, присвячені 8 березня, «очікується висока ймовірність виникнення нещасних випадків» у місцях скупчення людей.

МЗС Латвії у своєму повідомленні закликало громадян країни, які перебувають у рф, бути обережними й уникати масових зібрань. Відомство також знову закликало громадян Латвії покинути територію росії у зв'язку з «напруженою ситуацією в галузі міжнародної безпеки».

МЗС Швеції також рекомендує громадянам країни не відвідувати росію, посилаючись на «погіршення ситуації з безпекою в регіоні».

МЗС Німеччини також оновило рекомендації щодо поїздок до рф, закликавши громадян країни уникати їх.

А посольство Чехії в рф закликало громадян країни бути особливо обережними і уникати місць скупчення людей «у звʼязку з повідомленнями про можливі напади екстремістських угруповань у великих містах рф».

Нагадаємо, напередодні США і Велика Британія попередили своїх громадян про загрозу терактів у Москві в найближчі два дні.

31 січня суд ООН визнав росію винною у порушенні Конвенції про фінансування тероризму за однією із статей.

Також стало відомо, в якій країні зафіксовано найбільшу кількість терактів смертників за останнє десятиліття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: