У Роттердамі чоловік влаштував стрілянину, загинули троє людей

Читать на русском
У Роттердамі чоловік відкрив вогонь в аудиторії лікарні Університету імені Еразма Роттердамського, де навчався, та в сусідньому будинку. Загинули троє людей, серед них підліток.
Фото: EPA

У четвер, 28 вересня, у нідерландському місті Роттердам поліція затримала 32-річного чоловіка, підозрюваного у двох випадках стрілянини, жертвами якої стали троє людей. У числі загиблих – 14-річна дівчинка.

Про це повідомляє суспільний мовник Нідерландів NOS.

Інцидент стався після 14:00 за місцевим часом. За словами начальника поліції Фреда Вестербеке, 32-річний студент із Роттердама відкрив стрілянину в одній із квартир, поранивши двох людей: 39-річну жінку і її 14-річну дочку. Жінка померла на місці, а дівчинка – згодом у лікарні.

Після скоєного стрілок підпалив квартиру і перебіг у медичний центр Еразмус, що знаходиться неподалік. Там він зайшов у приміщення навчального класу і вистрілив у 46-річного чоловіка – викладача.

Стрілка затримали під гелікоптерним майданчиком університетської клініки.

Мотиви злочину, за словами прокурора Роттердама Хьюго Хілленаара, поки що не зрозумілі.

Повідомляється, що чоловік уже мав судимість. У 2021 році його притягнули до кримінальної відповідальності та засудили за жорстоке поводження з тваринами.

Нагадаємо, наприкінці червня в аеропорту столиці Молдови Кишинева сталася стрілянина, внаслідок якої загинули двоє людей.

Також у червні у Франції спалахнули масові протести після того, як поліцейські застрелили 17-річного хлопця.

У липні в США відбулася масова стрілянина, внаслідок якої загинули двоє людей і 30 отримали поранення.

Крім того, смертельний інцидент за участю патрульних стався 29 серпня у Дніпрі. За версією слідства, співробітник поліції застрелив чоловіка, який агресивно поводився після зупинки автомобіля за порушення правил дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: