Брехня в декларації: скаргу на вирок судді Ковбелю розгляне Апеляція ВАКС

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою захисника обвинуваченого служителя Феміди з Київщини.
Максим Ковбельфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким визнали винуватим суддю Васильківського міськрайонного суду Київської області Максима Ковбеля у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 14 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Ковбеля винуватим у недостовірному декларуванні і призначив йому покаранням 44 200 грн штрафу. Водночас його звільнили від покарання через сплив строків давності. Втім адвокат судді подав скаргу на це рішення.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника обвинуваченого (Максима Ковбеля – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 5 лютого 2024 року. Надіслати учасникам судового провадження копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копіями апеляційної скарги, інформацією про їхні права та обов'язки. Встановити учасникам судового провадження строк для подачі заперечень на апеляційну скаргу до 27 березня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 13 липня 2022 року ВАКС частково задовольнив позов САП про визнання необґрунтованими активів на суму 3,6 млн грн, законність набуття яких не підтверджена Ковбелем. Прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з судді в дохід держави 5,7 млн грн грошових коштів, законність походження яких викликала обґрунтований сумнів.

Нагадаємо, САП подала позов до судді Ковбеля. На підставі зібраних детективами НАБУ матеріалів установлено, що вищевказаний суддя через третіх осіб фактично набув у власність квартиру в Києві площею 142 кв. м та автомобіль, загальна вартість яких сягає 6,7 млн грн. При цьому, в ході аналізу майнового стану та його доходів з'ясовано, що 5,7 млн грн, використані для придбання цих активів, не могли бути набуті за рахунок законних доходів судді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: