ВАКС конфіскував 3,6 млн грн голови одного з судів Київщини

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково цивільних позов прокурора САП про визнання необґрунтованими активів.
Максим Ковбельфото: ВРП

Вищий антикорупційний суд конфіскував у цивільному порядку 3,6 млн грн голови Васильківського міського районного суду Київської області Максима Ковбеля, до якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала позов.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«13 липня 2022 року ВАКС частково задовольнив позов САП про визнання необґрунтованими активів на суму 3,6 млн грн, законність набуття яких не підтверджена суддею одного з районних судів Київської області. Прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з судді в дохід держави 5,7 млн грн грошових коштів, законність походження яких викликала обґрунтований сумнів. Суд частково задовольнив позов прокурора, визнав необґрунтованим активом квартиру та вирішив стягнути в дохід держави 3,6 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Як вже повідомлялось, на підставі зібраних детективами НАБУ матеріалів установлено, що вищевказаний суддя через третіх осіб фактично набув у власність квартиру в Києві площею 142 кв. м та автомобіль, загальна вартість яких сягає 6,7 млн грн. При цьому, в ході аналізу майнового стану та його доходів з'ясовано, що 5,7 млн грн, використані для придбання цих активів, не могли бути набуті за рахунок законних доходів судді.

Питання щодо оскарження буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду.

Нагадаємо, САП подала позов про цивільну конфіскацію майна судді Ковбеля. Пізніше ВАКС призначив цей позов до розгляду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: