Під час «виборів путіна» росіяни донатили українцям на дрони – ГУР

Читать на русском
Понад 1500 росіян, серед яких і москвичі, відправили гроші на ударні дрони ля ГУР Міноборони минулого тижня.
фото колаж ГУР

Під час міжнародного благодійного збору на закупівлю чергової партії ударно-розвідувальних БПЛА для підрозділів ГУР активними неочікувано виявилися громадяни росії.

Про це повідомили у пресслужбі ГУР у четвер, 21 березня.

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

«За чотири дні до волонтерської акції, яку проводить телеканал Freedom, долучилося майже 3000 людей. З них ― 1538 росіян, зокрема 200 москвичів, які відсканували qr-код із екранів своїх телевізорів та ґаджетів. Символічно, що пік донатів на дрони для українських розвідників  від громадян держави-агресора збігся із проведенням так званих «виборів путіна», – йдеться у повідомленні.

У ГУР відзначили свідомість окремих росіян, які «замість участі у кремлівському фарсі вирішили проголосувати доларом та євро за свободу своєї держави».

Зазначається також, що до міжнародного збору на БПЛА «Сич» приєдналися українці, які перебувають за кордоном, а також громадяни Латвії, Німеччини, Польщі, Молдови та інших держав.

У ГУР додали, що збір коштів триває. Необхідна сума – 25 мільйонів гривень.

Нагадаємо, з бюджету виділили додаткові мільярди гривень на дрони для ЗСУ. У лютому стартував збір 300 млн грн на морські дрони Sea Baby.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: