Зеленський розповів, скільки ракет, дронів та авіабомб рф застосувала проти України в березні

Читать на русском
Росія з початку березня застосувала 130 ракет, понад 320 шахедів та близько 900 керованих авіабомб. Україні потрібно більше систем ППО, заявив Зеленський.
Фото: ДСНС

Російські війська лише з початку березня застосували проти України 130 ракет різних типів, понад 320 «шахедів» та близько 900 керованих авіабомб.

Такі цифри назвав президент Володимир Зеленський.

Україна, заявив він, довела, що може ефективно збивати будь-які ракети та дрони росіян, а також знищувати російську військову авіацію.

«Але ми потребуємо більшого захисту – цілком реалістичної кількості систем ППО, які є в наших партнерів. «Петріоти» й інші системи мають робити те, заради чого створювались, а саме захищати життя, а не припадати пилом на зберіганні. І я дякую всім у світі, хто це розуміє та допомагає нам берегти життя. Російський терор повинен програти», – написав Зеленський.

Нагадаємо, за підрахунками «Слово і діло» за другий рік повномасштабної війни рф використала понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі ударних дронів. Докладніше – на інфографіці.

Раніше ЗМІ із посиланням на оцінку американських чиновників писали, що без зовнішньої підтримки Україні вистачить ракет для роботи систем протиповітряної оборони лише до кінця березня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: