Названо дату показу телеверсії «Оскара» з нагородженням України

Читать на русском
Телеканал Суспільне Культура покаже скорочену телеверсію вручення премії Оскар у п'ятницю, 22 березня.
AP Photo / Chris Pizzello

Українцям покажуть на телебаченні міжнародну скорочену версію церемонії вручення премії «Оскар-2024», до якої повернули вирізану частину з промовою режисера Мстислава Чернова та врученням статуетки за фільм «20 днів у Маріуполі».

Про це повідомляє Суспільне мовлення.

Перший український «Оскар»: як у соцмережах відреагували на перемогу фільму «20 днів у Маріуполі»Стрічка 20 днів у Маріуполі отримала премію Оскар як найкращий документальний фільм. Реакція соцмереж у добірці.

«Після звернення Суспільного мовлення, а також Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення організатори премії – Американська кіноакадемія – доповнила міжнародну скорочену телеверсію номінацією «Кращий повнометражний документальний фільм». Компанія Disney, яка займається міжнародним ліцензуванням шоу, надіслала оновлену скорочену версію», – йдеться у повідомленні.

Телеканал «Суспільне Культура» покаже скорочену телеверсію у п'ятницю, 22 березня, о 20:00. Раніше показ було заплановано на 11 березня, але було перенесено.

Нагадаємо, український фільм «20 днів у Маріуполі» виграв «Оскар» у номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм».

Наступного дня після церемонії стало відомо, що моменту нагородження фільму та виступу режисера Мстислава Чернова немає у скороченій міжнародній телеверсії.

У Disney повідомили, що нагородження фільму було вирізано через часові обмеження. У компанії стверджували, що вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь.

Після цього Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення попросила The Walt Disney Company включити до міжнародної телеверсії премії «Оскар» фрагмент із нагородженням фільму українського фільму. Вручення нагороди українцям все ж таки повернули в телеверсію «Оскара».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: