Нацрада просить Disney включити нагородження «20 днів у Маріуполі» у міжнародну телеверсію «Оскара»

Читать на русском
Нацрада направила до Disney Company листа із закликом включити фрагмент із нагородженням фільму 20 днів у Маріуполі до міжнародної телеверсії церемонії Оскар.
ABC News

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення попросила The Walt Disney Company включити до міжнародної телеверсії премії «Оскар» фрагмент із нагородженням фільму «20 днів у Маріуполі».

Лист на адресу голови компанії Марка Паркера та виконавчого директора Боба Айгера було оприлюднено у Facebook.

Перший український «Оскар»: як у соцмережах відреагували на перемогу фільму «20 днів у Маріуполі»Стрічка 20 днів у Маріуполі отримала премію Оскар як найкращий документальний фільм. Реакція соцмереж у добірці.

«Сьогодні всі демократії світу підтримують будь-яку можливість протистояти воєнній агресії, що загрожує мирному світовому порядку. В цей момент ваш персонал ухвалює видалити частину церемонії, де журналісти отримують нагороду за повнометражну документальну стрічку, яка розповідає про жахи й нелюдську жорстокість війни! І цей момент, який викликав колосальну емоцію в залі кінотеатру DOLBY і в численних дописах протягом дня у мережі інтернет, не побачать глядачі у багатьох країнах Східної півкулі і ті глядачі на земній кулі, хто дивитиметься Церемонію у подальших численних показах», – йдеться у листі.

У Нацраді зазначили, що знають про попереднє планування скороченої версії та не вірять, що рішення було політично вмотивованим.

«Відтак ми звертаємось з проханням створити і розповсюдити серед мовників оновлену міжнародну версію, в якій буде збережено фрагмент з номінацією «Best Documentary Feature», – додали у Нацраді.

Нагадаємо, «20 днів у Маріуполі» виграв «Оскар» у номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм».

Наступного дня після церемонії стало відомо, що моменту нагородження фільму та виступу режисера Мстислава Чернова немає у скороченій міжнародній телеверсії.

У Disney повідомили, що нагородження фільму було вирізано через часові обмеження. У компанії стверджують, що вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: