Зеленський відреагував на «Оскар» за фільм «20 днів у Маріуполі»

Читать на русском
Зеленський заявив, що фільм 20 днів у Маріуполі показує світові всю правду про російський тероризм.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Така важлива нагорода, як «Оскар», за український фільм про облогу Маріуполя дозволяє ще раз голосно заявити про російську війну проти України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у понеділок, 11 березня.

Перший український «Оскар»: як у соцмережах відреагували на перемогу фільму «20 днів у Маріуполі»Стрічка 20 днів у Маріуполі отримала премію Оскар як найкращий документальний фільм. Реакція соцмереж у добірці.

«Понад два роки тому Росія жорстоко атакувала Маріуполь. «20 днів у Маріуполі» – фільм, який показує правду про російський тероризм. Дякую команді, яка працювала над цим фільмом і здобула таку важливу нагороду «Оскар», яка дає змогу голосно сказати про російську війну проти України», – написав він.

Зеленський подякував усім журналістам у світі, які розуміють важливість висвітлення правди про боротьбу України.

«Ми пам’ятаємо й ніколи не забудемо кожен день цієї війни, кожен день Маріуполя, його захисників і захисниць. Ми пам’ятаємо всіх, хто боровся заради міста. Памʼятаємо та маємо звільнити з російського полону всіх оборонців Маріуполя та «Азовсталі», яких досі утримують у нелюдських умовах. Ми пам’ятаємо, що маємо перемогти російське зло, щоб відновити нормальне життя для всіх наших людей, для кожного нашого міста», – зазначив президент.

Зеленський також подякував кожному у світі, «хто підтримує нашу державу, наших людей із перших днів цієї війни. Разом маємо захистити життя».

Нагадаємо, український фільм харків'янина Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» про облогу Маріуполя російськими військами у лютому-березні 2022 року отримав премію «Оскар» у категорії «Найкращий документальний фільм».

«Слово і діло» зробило добірку, як у соцмережах відреагували на перемогу фільму.

Раніше «20 днів у Маріуполі» отримав премію Британської академії кіно та телевізійних мистецтв (BAFTA) як найкращий документальний фільм.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: