У Disney пояснили, чому нагородження фільму «20 днів у Маріуполі» не потрапило до скороченої телеверсії «Оскара»

Читать на русском
Представники Disney пояснили, чому не включили нагородження фільму 20 днів у Маріуполі в скорочену міжнародну телеверсію церемонії Оскар – нібито через часові обмеження.
kyivindependent.com

Нагородження українського документального фільму «20 днів у Маріуполі» не потрапило до скороченої міжнародної телеверсії церемонії «Оскар» через часові обмеження.

Таку відповідь «Голосу Америки» дали в компанії Disney Entertainment.

Перший український «Оскар»: як у соцмережах відреагували на перемогу фільму «20 днів у Маріуполі»Стрічка 20 днів у Маріуполі отримала премію Оскар як найкращий документальний фільм. Реакція соцмереж у добірці.

У компанії повідомили, що окремі категорії та частини шоу не вдалося включити до 90-хвилинної версії для міжнародної аудиторії через часові обмеження. При цьому у Disney стверджують, що вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь.

«Втім, зведений підсумок усіх пропущених переможців, у тому числі «20 днів у Маріуполі», до скороченої версії включено», – заявили в Disney.

Нагадаємо, українська стрічка «20 днів у Маріуполі» виграла «Оскар» у номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм».

Вчора стало відомо, що моменту нагородження фільму та виступу режисера Мстислава Чернова немає у скороченій міжнародній телеверсії. При цьому минулого року ця ж номінація, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, до скороченої телеверсії потрапила (як і промова Юлії Навальної).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: