Антикорупційний суд визнав винуватим колишнього слідчого СБУ

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив судовий розгляд справи за обвинуваченням колишнього працівника спецслужби у хабарництві.

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього старшого слідчого в особливо важливих справах управління Служби безпеки України в Одеській області Сергія Глівінського у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили 9 років позбавлення волі.

Такер рішення 20 березня ухвалила колегія судді у складі: головуюча Інна Білоус, судді Олексій Кравчук та Євген Крук, повідомляє «Слово і діло».

«Глівінського Сергій Анатолійовича визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років», – оголосила рішення головуюча суддя.

Також судді призначили Глівінському додаткове покарання у вигляді заборони обіймати посади в СБУ та органах правопорядку протягом 3 років з конфіскацією всього належного йому майна. Крім того, обвинуваченого позбавили спеціального звання старший лейтенант юстиції.

ВАКС поклав на Глівінського наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися з Одеси без дозволу суду; повідомляти суд про зміну місця проживання та місця роботи; здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Колегія суддів задовольнила цивільний позов іноземця і стягнули з ексслідчого СБУ майновому шкоду в сумі 3,13 млн грн.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів.

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу ексслідчому СБУ Глівінському і відправила його повторно під варту. Вже 11 червня за нього внесли заставу і він вийшов із СІЗО під такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Одеси без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу ексслідчого СБУ Сергія Глівінського. За даними слідства, старший слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу Управління СБУ, в межах розслідування кримінального провадження за підозрою громадянина США, вимагав та одержав від останнього неправомірну вигоду в особливо великому розмірі за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом'якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: