Антикорупційний суд визначив заставу голові Одеської райради

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного політика.
фото: odessit.in.ua

Вищий антикорупційний суд застосував до колишнього народного депутата, голови Одеської районної ради Одеської області Віталія Барвіненка запобіжний захід у вигляді застави розміром 1 млн грн з покладанням обов'язків.

Таке рішення 15 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання. Застосувати до підозрюваного (Віталія Барвіненка – ред.) запобіжний захід у виді застави у розмірі 331 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 002 268 гривень», – ідеться в рішенні.

Також на нього поклали до 15 травня такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну місця свого проживання та місця роботи; не відлучатися з Одеської області без дозволу; утримуватись від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше НАБУ і САП повідомили Барвіненку про підозру. За версією слідства, попри наявність власного житла у столиці, народний депутат без законних на те підстав продовжив користуватись готельним номером державного підприємства «Готельний комплекс «Київ». У результаті з вересня 2016 по березень 2019 року він незаконно отримав понад 613 тис. грн компенсацій за винайм житла.

Нагадаємо, НАБУ і САП повторно повідомили про підозру екснардепу Олександру Долженкову в незаконному одержанні компенсації за оренду житла. До цього Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості з колишнім парламентарем Дмитром Колєсніковим. Йому теж закидали аналогічні звинувачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: