Апеляційна палата арештувала майно екснардепа Долженкова

Читать на русском
Апеляційна інстанція повністю задовольнила скаргу прокурора САП і наклала арешт на майно колишнього члена парламенту.
фото: agropolit.com

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду наклала арешт на майно колишнього народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Олександра Долженкова. НАБУ і САП підозрюють його у незаконному одержанні понад 700 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві.

Таке рішення 20 лютого ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 2 лютого антикорупційний суд відмовився накласти арешт на наступне майно Долженкова: 1/2 частину будинку; 1/2 частину земельної ділянки; машиномісце; 2/3 частини квартири і автомобіль Toyota LAND CRUISER 200 2012 року випуску.

«Апеляційну скаргу прокурора задовольнити. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 02 лютого 2024 року скасувати та постановити нову ухвалу, якою клопотання прокурора про арешт майна у кримінальному провадженні №52023000000000015 від 12 січня 2023 року задовольнити. Накласти арешт на майно (Долженкова – ред.), яке зареєстроване на ім'я (його дружини – ред.), з обмеженням права розпорядження таким майном», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повторно повідомили про підозру екснардепу Олександру Долженкову. За версією слідства, він з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержав із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн. Лише після виходу журналістського розслідування програми «Схеми» депутат відмовився від одержання цих виплат. Нещодавно слідство у справі завершили.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: