Антикорупційний суд засудив екснардепа Колєснікова до умовного покарання

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості з колишнім членом парламенту, який незаконно отримав компенсацію з бюджету.
фото: bl-ua.info

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім народним депутатом від фракції «Опозиційного блоку» Дмитром Колєсніковим, і призначив йому 3 роки умовного позбавлення волі за незаконну одержану компенсацію за оренду житла в Києві.

Таке рішення 19 січня ухвалив ВАКС, повідомили «Слово і діло» співрозмовники в суді.

Екснардепа Колєснікова засудили до 3 років умовного позбавлення волі і відпустили під іспитовий термін в два роки, заборонивши йому обіймати посади в держорганах протягом одного року. За умовами угоди, політик Колєсніков має перерахувати 1 млн грн на Збройні сили України.

Як відомо, ВАКС виправдав екснардепа Колєснікова у справі про можливі зловживання під час одержання компенсації за оренду житла в Києві. Але Апеляційна палата скасувала це рішення і призначила повторний розгляд справи.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, з грудня 2014-го до жовтня 2018 року Колєсніков незаконно отримав із державного бюджету компенсацію витрат на винайм номеру в готелі «Київ» у сумі 738,74 тис. грн нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Однак, як встановили детективи, насправді власне житло в столиці у народного депутата було і він свідомо приховав цей факт. Справу передали до суду 22 червня 2020 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: