За екснардепа Пашинського внесли заставу, він вийшов з-під варти

Читать на русском

За колишнього члена парламенту внесли понад 270 млн грн застави, визначеної як альтернативу триманню під вартою.
фото: Facebook

Колишній народний депутат Сергій Пашинський вийшов з-під варти під 272,5 млн грн застави, визначеної йому як альтернативу триманню під вартою у справи про організацію ним разом із бізнесменом Сергієм Тищенком заволодіння нафтопродуктами олігарха Сергія Курченка.

Про це на власній сторінці написав сам Пашинський, повідомляє «Слово і діло».

«Щойно підприємства-члени Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України внесли за мене повну заставу. Я вийшов на свободу», – повідомив він.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд узяв під варту екснардепа Сергія Пашинського. Альтернативою йому визначили 272,52 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Сергію Пашинському, бізнесмену Сергію Тищенку та іншим у заволодінні арештованими нафтопродуктами Курченка, які підлягали націоналізації.

Слідство встановило, що у 2014 році суд наклав арешт на 97 тис. тонн нафтопродуктів, ввезених в Україну з порушенням законодавства. На думку слідства, Тищенко та Пашинський розробили схему заволодіння арештованим майном та створили для цього злочинну організацію. Вони домоглися передачі паливо-мастильних матеріалів державному підприємству, на керівні посади в якому призначили підконтрольних осіб. При цьому Пашинський забезпечив контроль за базами зберігання нафтопродуктів підрозділами МВС, діями яких на місцях керували члени злочинної організації.

Надалі держпідприємство під приводом «вимушеності продажу» у повному обсязі реалізувало сировину за заниженими цінами підконтрольній організатору схеми компанії. Частково отримані за це кошти вивели на рахунки компаній, у той час як до державного бюджету не надійшло жодної гривні. Загальна сума збитків, завданих державі у результаті реалізації схеми, становить 967 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: