ВАКС пом'якшив домашній арешт екснардепу Микитасю

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання прокурора САП про продовження запобіжного заходу колишньому члену парламенту.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд пом'якшив з цілодобового на нічний домашній арешт колишньому народному депутату Максиму Микитасю у справі про заволодіння понад 307 млн грн Міністерства оборони на будівництві складів боєприпасів.

Таке рішення 27 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відправив Микитася під цілодобовий домашній арешт. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти слідчого про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, а також будь-якими іншими особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив знову продовжити домашній арешт та дію обов'язків.

«Клопотання - задовольнити частково. Продовжити строк дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту підозрюваному (Микитасю – ред.) на два місяці, тобто до 28 квітня 2024 року, заборонивши йому залишати житло період доби з 18:00 до 08:00», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про нову підозру екснардепу Максиму Микитасю та іншим фігурантам. За версією слідства, у 2018 році Мініоборони уклало з підконтрольними Микитасю компаніями контракти на будівництво до 2021 року захищених складів зберігання ракет та боєприпасів ЗСУ на загальну суму орієнтовно 3 млрд грн. Частиною цих коштів екснардеп планував заволодіти. Проте зробити це йому заважали законодавчі обмеження, які дозволяли Міноборони сплачувати аванс у сумі лише 30% від річного обсягу робіт. З метою реалізації злочинного наміру Микитасю та його помічник шляхом залучення службових осіб вищого та старшого офіцерського складу ЗСУ забезпечили ухвалення змін до постанов Кабінету міністрів, які дозволяли перерахування авансу на будівництво у розмірі 80% від загальної вартості контрактів.

У результаті протягом листопада-грудня 2018 року на рахунки підконтрольного депутату товариства Міноборони перерахувало понад 307 млн грн. Втім, будівництво об'єкта, який мав би підсилити обороноздатність країни, фактично не розпочали, а виділені кошти вивели на рахунки інших підконтрольних компаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: