НАБУ і САП повідомили про підозру черговому екснардепу

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку запідозрили ще одного колишнього члена парламенту, який отримував компенсацію з держбюджету.
фото: Думська

НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому народному депутату, який наразі обіймає керівну посаду в одній з районних рад. Він нібито незаконно одержав 613 тисяч гривень компенсації за оренду житла в Києві, коли мав власну квартиру в столиці.

Про це повідомляє прес-служба САП.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про екснардепа Віталія Барвіненка, який наразі очолює Одеську районну раду. Про підозру йому повідомили заочно, оскільки детективи не встановили його місце перебування.

«12 лютого 2024 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру народному депутату України VIII скликання, який наразі обіймає керівну посаду в одній з районних рад, у незаконному отриманні 613 тис. гривень компенсації за винайм житла у столиці. Дії особи кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України. Зважаючи на те, що місце перебування колишнього нардепа не встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України», – інформує прокуратура.

У межах слідства, яке здійснюють детективи НАБУ, встановлено, що попри наявність власного житла у столиці, народний депутат без законних на те підстав продовжив користуватись готельним номером державного підприємства «Готельний комплекс «Київ». У результаті з вересня 2016 по березень 2019 року він незаконно отримав понад 613 тис. грн компенсацій за винайм житла.

Нагадаємо, НАБУ і САП повторно повідомили про підозру екснардепу Олександру Долженкову в незаконному одержанні компенсації за оренду житла. До цього Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості з колишнім парламентарем Дмитром Колєсніковим. Йому теж закидали аналогічні звинувачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: